OM OSS

Efter en lång och krokig resa, har vi hamnat på en liten gård i skogen, utanför Årsunda city...i en idyllisk värld för hundarna, utan stress och en massa krav.

Dom flesta hundarna är seniorer och kräver inte samma fysiska aktivering som en unghund, men än så kan dom gå ett och annat blodspår, träna Nose Work och gå på utställning.

Vill man inte vara nämnvärt aktiv, så kanske man vill åka en sväng i bilen till Högbo Bruk eller ner till stranden för ett dopp i det blå.

Alla är dom olika individer och man får utgå ifrån deras personlighet och behov och se till att det blir tillgodosett. 

Därför går näst intill all tid åt hundarna...det finns ingen tid för telefonsladder och tv tittande här hos oss. Någon enstaka dag om året tar vi emot besök, men vill man titta och klappa på hundarna, får man vara beredd på att dom gärna kramas, hoppar och dansar runt och beroende på väder kan man bli riktigt lerig. Man får också räkna med att det blir en del skällande, eftersom alla helst vill hälsa på samma gång och dom ser också att vakta gården  är deras uppgift. 

Som besökare ska man då ha klart för sig att här sker allt på hundarnas villkor och känner man sig inte bekväm med det, så bör man avstå ett hundbesök.

Alla hundar sover inne i egna "rum" i en ombyggd lada. Dom kan se varandra och ha sociala dialoger med varandra och dessutom har dom ett eget kök, där den mesta av deras mat lagas. Från en lokal slaktare och flera jägare, har vi tillgång till årlig förbrukning av kött, ben, lever lunga mm.

Efter en rätt så aktiv dag, varvas det ner med Karlavagnen på radion till dofterna från en smaskig gryta på spisen.